Vår historia

Godispåse som exploderar

Hur började resan?

Candy World grundades 2007 då Stefan Sundvall och Kent Långströms vägar möttes.

De båda kom från en bakgrund av lång tids företagande. Och vad händer när två bevandrade entreprenörer med stora drömmar möts? En idé om att starta upp världens största godisbutik på gränsen mellan Sverige och Finland föds såklart! Om det blev världens största, tål att tvistas om. Men att drömmen om en stor godisvärld blev sann, är helt säkert.

Stefan och Kents drivkraft och inspiration kom från vetskapen om att man i Finland är världsbäst på att äta godis. Och med Sverige som stolt efterföljande tvåa, kändes godiskartan ritad. Sagt och gjort så öppnade Candy World 2007 i Haparanda!

Och vart är vi på väg?

Med gasen i botten driver och utvecklar Stefan och Kent tillsammans med sitt härliga Candy World gäng företaget. Candy World finns nu i Haparanda, Sundsvall, Gävle & Borlänge och har 50 anställda. År 2023 omsatte Candy World 300 miljoner kronor, ett värde som ser ut att stiga till ca 350 miljoner kronor under 2024.

Målet är att bli rikstäckande och inom 5 - 10 år starta upp minst 30 stormarknader med en omsättning på över 1 miljard kronor. Men varför nöja sig med godisglädje i Norden? Ryktet säger att en godisvåg från norr kanske snart sveper ner över Europa.

Stefan och Kent vill rikta ett stort tack till sina familjer, leverantörer och övriga samarbetspartners. Ett extra varmt tack går till Kent Olsson, som utöver att vara en riktig fena på godis, också är delägare i bolaget och med på vår resa sedan några år. Utan alla inblandade hade godisdrömmen aldrig blivit sann!

Gigantiska godisbutiker

Köp 3kg lösviktsgodis, betala för 2kg

Alltid kalaspris på burkläsk

Vi har öppet 359
dagar om året